Image Comics

Image Comics is na Marvel en DC de derde grote comic uitgeverij uit de Verenigde Staten. Image is begin jaren ’90 opgericht door een aantal schrijvers en tekenaars die voorheen voor Marvel en DC hebben gewerkt. Het unieke aan Image is dat de creatieve rechten op de karakters en hun verhalen bij de bedenkers blijven, terwijl deze normaliter naar de uitgevers gingen.

De comic line-up van Image is extreem divers, van zware horror tot epic fantasy en van de meest gekke science fiction tot zwaar geweldadige crime. Er is écht voor ieder wat wils! Wat trouwens opvalt is dat de meeste series juist niet over superhelden gaan.

In deze blog vind je dan ook een aantal bekende en minder bekende series van Image die je absoluut moet proberen!

1. Middlewest

In Middlewest volgen we het avontuur van de jonge Abel en zijn kameraad Fox (een pratende vos) dat zich afspeelt in een magische, steampunk-achtige wereld. Na een “stormachtige” ruzie met z’n vader besluit hij van huis weg te lopen en komt hij erachter dat hij – net als z’n vader – een oncontroleerbare superkracht heeft. PRACHTIG GETEKEND!

2. Nailbiter

De horror-reeks Nailbiter speelt zich af rond het dorp Buckaroo, dat bekend is om z’n 16 (!!!) seriemoordenaars. De laatste “Buckeroo Butcher” is de lugubere Edward “Nailbiter” Warren…

3. East of West

East of West is een sci-fi western die zich afspeelt in een dystopisch Amerika waar alle hoop op een toekomst afhangt van de “Four Horsemen of the Apocalypse”… die toevallig de president van de Verenigde Staten proberen te vermoorden.

4. Jupiter’s Legacy

Jupiter’s Legacy: Bekend van de Netflix-serie! ‘s Werelds grootste superhelden zijn oud geworden. De nieuwe generatie heeft echter veel moeite om aan de hoge verwachtingen en standaarden van hun voorgangers te kunnen voldoen…

5. Gideon Falls

In Gideon Falls verbindt de mysterieuze en donkere legende van de “Black Barn” het lot van twee mannen: de eenling en complotfanaticus Norton en de oude priester Fred.

6. Paper Girls

Paper Girls gaat of een groep krantenbezorgers uit de jaren ’80 raakt verzeild in een oorlog tussen twee groepen tijdreizigers.

7. Sex Criminals

Een koppel dat erachter komt dat ze de tijd stil kunnen zetten als ze seks hebben en gebruikt deze “kracht” om banken te beroven. Sex Criminals dus! 🤣

8. Monstress

Epic fantasy op z’n best: Monstress!

9. Saga

Saga: “Star Wars meets Game of Thrones…”

10. The Walking Dead

En tot slot natuurlijk dé meest succesvolle Image serie ooit: The Walking Dead. De zombie apocalyps serie die natuurlijk bekend werd bij het grote publiek door de TV-serie.

De waardering van www.professorx.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 219 reviews.