Beginnen met comics

Je wilt comics en graphic novels gaan lezen, maar weet niet goed waar nou mee te beginnen. Dat is natuurlijk niet zo gek want want de keuze is echt enorm! Aan de ene kant is dat heel mooi, want het zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is, maar het kan lastig zijn om nou juist die comics te vinden die jij gaaf vindt.

Geen paniek!

In dit “Comic books voor beginners” artikel geven we je een flink aantal series waarmee je vanuit je eigen voorkeuren een start kan maken in de geweldige wereld van de comics. Deze series kun je allemaal lezen zonder dat je allerlei voorkennis nodig hebt om te snappen waar het verhaal over gaat. Bevalt een comic, dan kun je van daaruit eerst de volgende stappen zetten.

Uiteraard kun je ten eerste de volgende delen in de betreffende serie gaan lezen. Daarna kun je gaan kijken naar andere series waarin dezelfde karakters voorkomen. Met name bij de superhelden comics kun je op die manier verbreden, bijvoorbeeld vanuit de Avengers naar Captain America en Iron Man.

Check ook het artikel Van Superheldenfilm naar Comic Book – Waar te beginnen?!

Het is ook belangrijk om goed om te kijken naar welke schrijf- en tekenstijl jou bevalt. Je kunt van daaruit op zoek naar andere boeken van dezelfde schrijvers en tekenaars. Ben ook kritisch: het is zonde om je tijd te verspillen aan comics die je eigenlijk niks vindt, terwijl er zo ontzettend veel materiaal beschikbaar is wat je wel leuk zult vinden.

Hieronder volgt een lijst me leuke comics om mee te beginnen. We hebben de volgende categorieën opgesteld: Crime, Humor, Science Fiction, Horror, Fantasy, Vrouwelijke hoofdpersoon, Star Wars, Young Adult, Superheroes, Video Games, Dystopian en 18+. Zeker weten dat er iets voor je bij zit! Veel plezier!

Crime

Humor

Science Fiction

Horror

Fantasy

Romance

Vrouwelijke Hoofdpersoon

Star Wars

Young Adult

Superheroes

Video Games

Dystopian

18+