Zoek je eens wat anders dan superhelden comics? Ben je een fan van sprookjes en ben je benieuwd wat er gebeurt als je de figuren van verschillende sprookjes met elkaar in de moderne wereld laat leven? Geef dan Fables van (onder andere) Buckingham , Willingham, en Leialoha eens een kans. 

Eisner

Fables is gepubliceerd door DC Vertigo in 2002 en beëindigd in 2015. Er bestaan daarnaast nog verschillende spin-offs van de serie. Fables heeft onder andere veertien Eisner Awards gewonnen, zowel voor het verhaal als voor verschillende van de artiesten. 

Fables 1

Het Verhaal

Sinds de sprookjesfiguren enkele honderden jaren geleden door de “tegenstander” zijn verdreven van hun thuiswerelden wonen ze op aarde, tussen de gewone mensen in New York en op “de boerderij”, waar alle niet-menselijke sprookjesfiguren wonen (denk aan de drie biggetjes). 

Fables 3

In deze langlopende serie volgen we de avonturen van een groot aantal van deze sprookjesfiguren, zowel met interne problemen (Wie heeft de zus van sneeuwwitje vermoord? Hoe redden we de relatie tussen Beauty en haar Beast? En doen Sneeuwwitje en de wolf uiteindelijk iets met die spanning die tussen hun hangt? Wint Prince Charming de verkiezing als burgemeester van Fabletown? Slaagt de rebellie van de sprookjes op de boerderij?), als later ook in de strijd tegen de “tegenstander”. Zeker zodra de serie zich verbreedt naar de oorlog met de thuislanden komt de diepgang en de originaliteit van het verhaal echt naar boven.

Fables 5

Suggested for Mature Readers

Dit is zeker geen serie voor kinderen. De bekende en minder bekende sprookjesfiguren zijn een stuk donkerder en hebben hun eigen volwassen problemen. Ook is het een serie waar je geduld mee moet hebben; het verhaal krijgt geleidelijk meer diepgang en tussen de 22 collected editions zitten zeker ook iets minder goede delen. 

Klik hier voor het aanbod Fables op Professor X.

Fables 12