Marvel Comics kopen bij Professor X

Op zoek naar comics van je favoriete Marvel superhelden? Dan ben je bij ProfessorX.nl natuurlijk aan het juiste adres! We hebben een groot Marvel assortiment met zowel nieuwe comics die heel recent uitgegeven zijn als comics van alweer wat jaren geleden. Met ons grote tweedehands aanbod kun je jouw Marvel collectie misschien wel eindelijk compleet maken! 

Via de iconen naast/onder dit artikel kun je alvast direct doorklikken naar enkele van de meest populaire Marvel karakters zoals Spider-Man, Wolverine, Guardians of the Galaxy, X-Men en Deadpool. Voor alle andere superhelden en series kun je het best door onze catalogus browsen of de zoekfunctie gebruiken. 

Complete verhalen

Professor X is gespecialiseerd in “collected editions”. Dit zijn gebonden uitgaven van meerdere losse comics in trade paperback (TPB) en hardcover (HC) formaat. Het voordeel hiervan is dat zo’n TPB vaak in één keer een hele verhaallijn bevat, tegen een lagere prijs dan de wanneer je de losse comics zou aanschaffen.

Nederlandstalige Marvel Stripboeken

Naast de vele Engelstalige Marvel comics kun je bij ons ook de Nederlandse vertalingen vinden. Deze boeken worden op het Europese “strip”-formaat uitgebracht en bevatten een compleet verhaal in meestal één of twee delen. Hier vind je een overzicht van de Nederlandse Marvel strips.

Over Marvel

Marvel Comics is veruit de grootste en meest bekende uitgever van comics, oftewel Amerikaanse stripboeken. Concurrent DC Comics volgt op enige afstand. Het bedrijf is eind jaren ’30 opgericht door Martin Goodman als Timely Comics, wat na de Tweede Wereldoorlog veranderde in Atlas Comics en uiteindelijk begin jaren ’60 in weer Marvel Comics. 

Superheros

Marvel is natuurlijk vooral bekend van de superhelden comics, al werden (en worden) er ook andere genres uitgeven. Twee van de bekendste medewerkers zijn natuurlijk Stan Lee en Jack Kirby, die een heel scala aan superhelden bedacht hebben. Denk aan de Daredevil, de Fantastic Four, Doctor Strange, Iron Man, Hawkeye, Hulk, de X-Men en natuurlijk Spider-Man. 

Disney

In de 21ste eeuw wordt Marvel natuurlijk ook buiten de groep comic book lezers erg bekend en populair door de extreem succesvolle filmreeksen en televisieseries. Uiteindelijk wordt Marvel in 2009 overgenomen door The Walt Disney Company. Aangezien Disney ook eigenaar is van Star Wars verschijnen de meeste Star Wars comics sindsdien ook via Marvel.

Marvel Comics kopen bij ProfessorX.nl 1