Hier op het Professor X HQ lezen we natuurlijk zelf ook veel comics, zowel oud en nieuw materiaal en vrijwel altijd in ons favoriete formaat: de trade paperback! Zie hier de Professor X Leest blog!

Zorg trouwens dat je ons ook volgt op Facebook en Instagram, waar we naast het nieuwe assortiment ook regelmatig onze leestips delen!

Magneto Volume 1: Infamous (Marvel, Cullen Bunn) ⭐️⭐️⭐️

Supervillain of superheld; het ligt er maar aan vanuit welk standpunt je het bekijkt. Magneto heeft in ieder geval een geweldige backstory en in dit verhaal wordt ook weer even een uitstap gemaakt naar zijn jeugd als Duitse Jood ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Een geweldig boek dat hier nog veel verder op in gaat is trouwens X-Men: Magneto Testament.

Professor X Leest #001   1

Invincible Volume 12: Still Standing (Image, Robert Kirkman) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Invincible Volume 13: Growing Pains (Image, Robert Kirkman) ⭐️⭐️⭐️⭐️

Invincible (Mark Grayson) is een superheld bedacht door Robert Kirkman (The Walking Dead) met bizarre superkrachten: hij is super sterk, kan vliegen en zelfs door de ruimte reizen zonder schip! Hoe dit allemaal kan? Nou z’n vader komt van een planeet waar iedereen zo is, dus tja.

Invincible werkt samen met een geheime overheidsdienst om de Aarde te beschermen tegen allerlei ellende, en probeert ondertussen te studeren en nog een privΓ©leven te hebben. Hij is trouwens niet de enige superheld in dit universum, maar – uiteraard – een van de allersterkste. Het is gaaf dat de serie na zoveel delen gewoon blijft doorgroeien. Er wordt steeds wat complexiteit toegevoegd wat het verhaal interessant houdt, en ondertussen blijft het gewoon leuk om te lezen. Inmiddels is de serie afgerond (25 TPB’s) en kunnen we dus rustig naar het einde toe lezen.

Think Tank Volume 3: Outbreak (Image, Matt Hawkins) ⭐️⭐️⭐️

In Think Tank volgen we David Loren, een genie die al op jonge leeftijd ingelijfd is door het Pentagon om wapens te ontwikkelen voor het Amerikaanse leger. David krijgt echter steeds meer bezwaren tegen de missies waar zijn uitvindingen worden gebruikt. Tegelijkertijd beseft hij dat hij in feite gevangen zit, omdat het leger iemand met zijn kennis en kunde nooit meer de vrije wereld in zal laten gaan.

Professor X Leest #001   7
De waardering van www.professorx.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 29 reviews.