Netflix

Wéér een succesvolle comic book serie gaat de overstap maken naar het TV-scherm. Vandaag werd namelijk bekend gemaakt dat horror serie Something Is Killing The Children van James Tynion IV (Boom! Studios) naar Netflix komt. De serie zal geproduceerd worden door het Duitse duo Baran bo Odar en Jantje Friese, bekend van de Netflix serie Dark.

Something Is Killing The Children

Something Is Killing The Children (SIKTC) gaat over een dorp dat geplaagd wordt door schijnbaar onzichtbare monsters die – inderdaad – kinderen eten. Als steeds meer kinderen van Archer’s Peak vermist raken lijkt alles hopeloos. De meeste kinderen komen nooit meer terug, maar degenen die dat wel doen hebben verschrikkelijke, onmogelijke verhalen over angstaanjagende wezens die in de schaduw leven. Hun enige hoop is de komst van een mysterieuze vreemdeling, iemand die de kinderen gelooft en beweert te zien wat ze kunnen zien. Haar naam is Erica Slaughter. Beroep: Monsterjager.

SIKTC heeft meerdere Eisner Awards gewonnen en is zo populair dat het zelfs al een spin-off reeks heeft: House of Slaughter. Deze serie gaat weer dieper in op de orde waarin de monsterjagers opgeleid worden.

Succes gegarandeerd?

De vraag is natuurlijk of dit dan eindelijk de nieuwe Walking Dead kan gaan worden, of dan tenminste een serie die het eerste TV-seizoen overleeft. We hebben de afgelopen jaren namelijk al veel te veel comic book adaptaties pijnlijk zien falen op de diverse streamingdiensten. Een kleine greep uit de snel stopgezette series: Y the Last Man, Sweet Tooth, Paper Girls, DMZ, Jupiter’s Legacy. Hoewel dit toch allemaal erg sterke en langlopende reeksen waren in comic book vorm sloegen ze totaal niet aan op TV.

Comics

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de serie bij Netflix te zien zal zijn. Tot die tijd hebben we gelukkig genoeg comic materiaal om alvast in de wereld van SIKTC te duiken!