Comic Book Bags and Boards

Comic fans die de single issue uitgaven van comics lezen (en verzamelen) zijn er waarschijnlijk wel bekend mee: Comic Bags and Boards. Dit is de beste manier om je kwetsbare comics in goede conditie te houden en op een nette manier te kunnen bewaren. Aangezien single issues vrij dun zijn en meestal geen stevige kaft hebben, wordt er vaak een stuk karton (“board”) achter de comic in de plastic “bag” gedaan zodat het geheel niet alsnog makkelijk kan verbuigen.

Trade Paperbacks

Hartstikke leuk natuurlijk, maar hier op Professor X lezen we natuurlijk vooral trade paperbacks (TPB) en hardcovers (HC). Hoe zit het daarmee? Nou, gelukkig bestaan er verschillende formaten comic bags en aangezien de trades al van zichzelf een stevige kaft hebben is het niet echt nodig om er ook nog een board bij te zetten. Hetzelfde geldt uiteraard voor de hardcover comics.

Het is dan in feite enkel nog een kwestie van uitzoeken welke bags we precies nodig hebben voor een bepaalde trade paperback.

Silver Size Comic Bag

Gelukkig passen veruit de meeste trade paperbacks in een Silver size comic bag. Bij de dikkere comics wordt het wat lastiger en gaat de papierdikte natuurlijk ook nog meespelen. In de tabel hieronder hebben we in ieder geval alvast een aantal richtlijnen onder elkaar gezet, plus wat voorbeelden van comics met bags.

Comic Bag SizeBreedteLengteWelke Comics?
Current175268Single Issues en dunne TPB’s tot ±100 pagina’s
Current BIG178268Dikke Single Issues en dunne TPB’s tot ±100 pagina’s
Silver181268Standaard TPB’s tot ±200 pagina’s
Regular184268TPB’s tot ±400 pagina’s, bijvoorbeeld “Ultimate” uitgaven (2x TPB)
Golden197268TPB’s tot ±500 pagina’s, bijvoorbeeld Marvel Epic Collections
Magazine222281Zeer dikke TPB’s, tot ± 600 pagina’s, bijvoorbeeld Marvel Essentials

Ultimate Guard Premium Comic Bags

Hier bij Professor X verkopen we de premium comic bags van Ultimate Guard. Dit zijn doorzichtige polypropeen comics bags van de allerhoogste kwaliteit en de bags zijn steeds per 100 stuks verpakt.

De hersluitbare (“resealable“) comic bags hebben een dunne plakstrip waarmee je ze eenvoudig en snel kunt dichtplakken. Bij de “gewone” bags moet je dit zelf even doen, met bijvoorbeeld een stuk plakband.

Welke Comic Bags voor Trade Paperbacks? 8Welke Comic Bags voor Trade Paperbacks? 10
Single Issue: Current Size (inclusief board)
American Jesus TPB: Current Size
Revival en Monstress TPB’s: Silver Size
V for Vendetta: Regular Size
Watchmen: Golden Size