In deze blog geven we je een overzicht van alle Marvel televisie -en filmprojecten die in 2024 uitkomen, zodat je je alvast goed kunt inlezen!

(Als er bij een serie of film geen comics getoond worden zijn ze helaas niet voorradig op dit moment).

Echo (10 januari 2024)

Echo is een nieuwe serie die gaat over Maya Lopez, een dove inheemse Amerikaanse vrouw die de vechtstijl van haar tegenstanders kan kopiëren. Ze is de adoptiedochter van Kingpin, de beruchte misdaadbaas uit Daredevil. Echo maakte haar debuut in Marvel’s Hawkeye, waar ze de eerste Ronin was, een mysterieuze ninja die wraak zocht. In haar eigen serie zal ze waarschijnlijk meer te maken krijgen met haar verleden, haar identiteit en haar rol in het Marvel-universum.

Deadpool 3 (26 juli 2024)

Deadpool 3 is de langverwachte derde film over de gemaskerde huurling met een grote mond en een onverwoestbaar lichaam. Ryan Reynolds keert terug als Wade Wilson, die zich dit keer moet aanpassen aan het Marvel Cinematic Universe. Er is nog niet veel bekend over het plot van de film, maar we kunnen verwachten dat Deadpool weer veel grappen, actie en verwijzingen naar de popcultuur zal brengen.

Madame Web (14 februari 2024)

Madame Web is een film over een groep vrouwelijke spinnenhelden, waaronder Madame Web, Spider-Woman en Spider-Girl. De film heeft een sterrencast met onder andere Dakota Johnson, Sydney Sweeney en Emma Roberts. Madame Web is een mysterieuze vrouw met paranormale krachten, die verbonden is met het web van het leven en het lot, een kosmisch netwerk dat alle spinnenwezens in het multiversum omvat. Spider-Woman is de codenaam van Jessica Drew, een voormalige spionne die superkrachten kreeg door een experiment met spinnengif. Spider-Girl is de dochter van Peter Parker en Mary Jane Watson, die de erfenis van haar vader als webslingerende heldin voortzet.

Kraven the Hunter (11 juli 2024)

Kraven the Hunter is de langverwachte film over Sergei Kravinoff, een Russische immigrant die zichzelf tot de grootste jager ter wereld heeft gemaakt. Hij is geobsedeerd door het verslaan van Spider-Man, die hij beschouwt als zijn ultieme prooi. De film wordt geregisseerd door J.C. Chandor en geschreven door Richard Wenk, Art Marcum en Matt Holloway. Aaron Taylor-Johnson speelt de hoofdrol als Kraven, en wordt vergezeld door Ariana DeBose als Calypso, Russell Crowe als The Foreigner en Alessandro Nivola als The Rhino.

Kraven the Hunter is gebaseerd op de beroemde verhaallijn “Kraven’s Last Hunt”, waarin Kraven Spider-Man opspoort, verdooft en begraaft. Hij neemt vervolgens zijn kostuum over en gaat zelf de misdaad bestrijden, om te bewijzen dat hij een betere Spider-Man is. Ondertussen probeert Spider-Man te ontsnappen uit zijn graf en zijn leven terug te krijgen. De film zal waarschijnlijk ook elementen bevatten uit andere comics, zoals “Grim Hunt”, waarin Kraven’s familie een ritueel uitvoert om hem weer tot leven te brengen, en “Hunted”, waarin Kraven een safari organiseert waarin hij en andere jagers op spinnenwezens jagen.

Agatha: Darkhold Diaries (herfst 2024)

Agatha: Darkhold Diaries is een serie over Agatha Harkness, de heks die we leerden kennen in WandaVision. De film volgt haar avonturen met het Darkhold, een boek vol duistere magie. Agatha Harkness is een van de oudste en machtigste heksen ter wereld, die al eeuwenlang betrokken is bij allerlei bovennatuurlijke zaken. Het Darkhold is een van de gevaarlijkste artefacten in het Marvel-universum, dat geschreven is door de kwaadaardige god Chthon en dat allerlei vloeken en rampen kan veroorzaken.

X-Men ’97 (2024)

X-Men ’97, een voortzetting van X-Men: The Animated Series, komt naar Disney+ in 2024. Dit is een geweldige kans om terug te gaan naar de klassieke X-Men comics en de avonturen van je favoriete mutanten te herbeleven.

Eyes of Wakanda (eind 2024)

Eyes of Wakanda is een nieuwe animatieserie die gaat over de krijgers van Wakanda, het geavanceerde Afrikaanse land dat we leerden kennen in Black Panther. De serie is geproduceerd door Marvel Studios Animation en volgt de avonturen van een groep dappere Wakandans die de wereld rondreizen om gevaarlijke vibranium-artefacten terug te halen.

Your Friendly Neighborhood Spider-Man (zomer 2024)

Your Friendly Neighborhood Spider-Man is een nieuwe animatieserie die gaat over Peter Parker, de tiener die na een spinnenbeet superkrachten kreeg en Spider-Man werd. De serie is geproduceerd door Marvel Studios Animation en volgt de oorsprong en de vroege dagen van Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe, met een stijl die de klassieke comic book roots van het personage viert.

Marvel Zombies (herfst 2024)

Marvel Zombies is een nieuwe animatieserie die gaat over een alternatief universum waar de superheldenpopulatie is geïnfecteerd met een virus dat hen in zombies heeft veranderd. De serie is geproduceerd door Marvel Studios Animation en is gebaseerd op de populaire comic book reeks van dezelfde naam, die in 2005 begon. De serie is een vervolg op de What If…? aflevering “What If… Zombies?!”, waarin we zagen hoe de zombie-uitbraak begon en hoe een groep overlevenden probeerde te ontsnappen.