De feestdagen komen er weer aan en wat is nou een beter cadeau om weg te geven dan een gaaf comic book of een mooie graphic novel, toch?

Vroeger…

Bijna iedereen heeft in z’n jeugd wel stripboeken gelezen. In de meeste gevallen bestond dat uit de welbekende strips als een Suske en Wiske, Kuifje en Asterix, of natuurlijk het Donald Duck Weekblad. Zo rond de overgang naar de middelbare school stoppen de meeste jonge striplezers hiermee om daarna nooit meer iets van een stripboek, comic of graphic novel op te pakken (behalve de Dirkjan of Weltevree in de krant).

Holidays are coming!

Sinterklaas en Kerst is daarom dus een fantastisch moment om opnieuw kennis te maken met comics. Alleen, deze keer dan wel met boeken die op wat oudere lezers gericht zijn. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal leuke comics en graphic novel cadeautips verzameld. Dit zijn allemaal boeken die heel erg toegankelijk zijn voor nieuwe lezers en absoluut geen voorkennis vereisen. Deze boeken kun je dus zonder probleem iemand cadeau geven.

*P.s.: Je mag deze comics natuurlijk ook aan jezelf cadeau doen, doen wij ook. 😉

1. Middlewest

In Middlewest volgen we het avontuur van de jonge Abel en zijn kameraad Fox (een pratende vos) dat zich afspeelt in een magische, steampunk-achtige wereld. Na een “stormachtige” ruzie met z’n vader besluit hij van huis weg te lopen en komt hij erachter dat hij – net als z’n vader – een oncontroleerbare superkracht heeft. PRACHTIG GETEKEND!

2. Batman

Batman is natuurlijk altijd goed, en als de Joker meedoet al helemaal. Met Batman: The Killing Joke zit je dan eigenlijk ook altijd goed. Deze classic vertelt de ontstaansgeschiedenis van de Joker en laat zien hoe een mislukte komiek uitgroeit tot de grootste villain van Gotham.

Een ander gaaf Batman boek is Batman: Nightwalker. Dit is een YA (Young Adult) comic over een zeer jonge Batman die net 18 geworden. Zeer geschikt voor jongeren, maar uiteraard ook leuk voor volwassenen.

3. Giant Days

In Giant Days volgen we de “avonturen” van drie flatgenoten die net zijn begonnen aan de universiteit en meteen dikke vrienden worden. Absolute humor om te lachen!

4. Star Wars

Star Wars en comics gaan al heel lang goed samen, maar zeker sinds Star Wars is ingelijfd door Disney (en dus ook Marvel Comics) worden er écht super goede reeksen uitgegeven. Deze comic books spelen zich meestal af tussen de verschillende bioscoopfilms en vertellen compleet nieuwe verhalen waarbij de karakters die we al uit de films kennen verder uitgediept worden. De vraag is wel, kies je voor de rebellen, of voor de Dark Side?

5. The Prince and the Dressmaker

In het prachtige sprookje van The Prince and the Dressmaker moet prins Sebastian eindelijk eens op zoek naar een vrouw, althans, dat vinden z’n ouders. Zelf zit hij er echter niet heel erg op te wachten. Niet omdat de prinsessen en andere vrouwen waar zijn ouders mee komen aanzetten niet aantrekkelijk of aardig zijn, maar omdat hij met een geheim zit. En dat geheim heeft iets te maken met het dragen van jurken…

6. Pumpkinheads

Okay, deze graphic novel past natuurlijk meer bij Halloween dan bij Kerst of Sinterklaas, maar met superstar schrijvers als Rainbow Rowell en Faith Erin Hicks doen we daar uiteraard niet moeilijk over. Pumpkinheads speelt zich af op een “pumpkin patch” – een soort van kermis of braderie op een pompoenboerderij – en volgt een aantal werkstudenten in hun allerlaatste shift samen.

7. Nimona

Nimona is een geniaal verhaal over een shapeshifter die de sidekick van een superschurk wil zijn. De superschurk blijkt alleen niet zo heel erg ‘evil’ te zijn terwijl Nimona niet op een moord meer of minder kijkt. Hilarisch!

8. Sex Criminals

De hoofdpersonen van Sex Criminals hebben misschien wel de meeste bizarre superpower ooit: als ze sex hebben, stopt de tijd. En wat doe je als je iemand tegenkomt met dezelfde kracht? Natuurlijk, je gaat de bank beroven! Niet dan?

9. The Oracle Code

Nóg een YA graphic novel uit het DC universum. The Oracle Code is geschreven door de Nederlandse Marieke Nijkamp (onder andere bekend van “This is where it ends” – “54 minuten” in het Nederlands) en volgt Barbara Gordon, de dochter van James Gorden (de politiecommissaris van Gotham). Barbara raakt door een ongeluk verlamd en moet leren omgaan met haar nieuwe leven vanuit een rolstoel. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Ondertussen wordt ze een puzzel ingezogen waarbij ze haar hacker skills en lef goed kan gebruiken.

10. Comic Mystery Box

Kun je nou niet kiezen? Geen probleem! Daarvoor hebben we de Comic Mystery Boxen, welke bestaan uit een willekeurige set aan comics. Je krijgt een mix van trade paperbacks en single issues van verschillende uitgevers en genres. Hiermee kun je dus weer genoeg nieuwe verhalen, series en superhelden ontdekken!